Krista Palmu

Suomen tehokkain varaston ja kuolinpesän tyhjennys - näin selviät halvalla ja tehokkaasti!

Krista Palmu
Suomen tehokkain varaston ja kuolinpesän tyhjennys - näin selviät halvalla ja tehokkaasti!

Nykypäivänä tavaraa kertyy jatkuvasti ja isossakin asunnossa neliöt ovat tiukassa sekä varastot täynnä. Tavaran seulominen ja siitä irtipääseminen voi tuntua ylitsepääsemättömältä tai toivottoman kalliilta, varsinkin jos kyseessä on aikarajoja asunnon luovutuksen tai myynnin suhteen. Pahimmillaan tämä tavaramäärää kerääntyy vuosikymmenien varrelta ja jää omaisten hoidettavaksi. Me Helpponoudolla olemme kehittäneet ratkaisun, jossa pyrimme tekemään nämä hankalat tapaukset mahdollisimman tehokkaasti sekä meidän, että asiakkaan näkökulmasta.

Jossain vaiheessa elämää jokainen löytää itsensä tilanteesta, jossa joutuu purkamaan suuria tavaravuoria. Haastavinta tässä on se, että tilanteen eteensattuessa vastaavasta harvemmin on kokemusta, sillä kyseessä on poikkeuksellinen tilanne elämässä.

Kuinka tyhjentää varasto tehokkaasti ja kuinka tyhjentää kuolinpesä ovat varmasti kysymyksiä joihin jokainen kaipaa apua. Näihin tilanteisiin ihmiset voivat suhtautua kolmelle eri tavalla:

 1. Tilaa yritys hoitamaan koko keikan

 2. Tee itse asiat, jotka tehokkaasti voit ja käytä erikoistuneita arkea helpottavia palveluita

 3. Tee kaikki itse

Jos päätät tilata yrityksen hoitamaan koko asian, niin parhaiten tämä hoituu, jos varasto tai kuolinpesä on sen verran arvokas, että sen voi myydä suoraan yritykselle. Tällöin tietysti yritys ottaa parhaat palat päältä, mutta selviät itse helpolla. Voit myös muissa tilanteissa pyytää esimerkiksi muuttofirmoilta kiinteää tarjousta, johon kuuluu ilmainen arviointikäynti. Usein kuitenkin arviointikäynti ja “lisätuntien riski” lisätään kiinteään hintaan ja näin on olemassa riksi, että joudut maksamaan enemmän kuin mitä työtä oikeasti tehdään.

Kaiken tekeminen itse työn ohessa vaatii poikkeuksellista joustamista, esimerkiksi sen suhteen, että yrittää päästä arvokkaista tavaroista eroon ja löytää ottajia muille esineille. Suurin osa esineistä voivat olla sellaisia, etteivät ne kelpaa esimerkiksi Kierrätyskeskukselle ja viikkojen työn jälkeen huomaat, että joudut itse vuokraamaan pakettiauton, lahjomaan kaverin sekä kantamaan ja kuskaamaan kaiken - joskus jopa useana päivinä.

Me Helpponoudossa uskomme, että kaiken tämän voi tehdä paljon tehokkaammin noudattaen seuraavia ohjeita. Alla siis lista, kuinka suorittaa varaston tyhjennys tai kuolinpesän tyhjennys “Helppo” -tyyliin

 1. Kerää arvokkaat esineet erikseen ja tilaa heti itsenäinen arvioija arvioimaan tavarat, jotta tämä ei viivästytä prosessia

 2. Yritä myydä tai lahjoittaa vain esineet, joista itse olisit valmis maksamaan ja älä odota liikoja - tärkeää on myös olla aktiivinen, jos joku ottaa yhteyttä

 3. Purkaa, pakkaa ja lajittele muut esineet ja jätteet

 4. Sekajätteet ja muut normaalit elämisen jätteet voi viedä oman jätehuoneeseen ja pientavaraa voi viedä helposti esimerkiksi Kierrätyskeskukseen

 5. Isommat huonekalut ja muut esineet ovat purettuina ja pakattuina tehokkainta viedä pois Helpponoudon avulla

 6. Jos et ole aivan varma, kuinka paljon tavaraa tarvitaan, niin aina voit tilata ensin yhden Helpponoudon ja tilata vaikka seuraavaksi päiväksi toisen - meidät voi tilata joka* arkipäivä edelliseen päivään kello 16 mennessä

 7. Helpponouto tarvittaessa hakee vielä loputkin tavarat, jos myynti ei tuota tulosta

Helpponouto on suunniteltu olemaan tehokkain tapa päästä omista tavaroista eroon. Käyttämällä meidät saavutat seuraavat hyödyt:

 • Maksat vain isoimpien ja hankalimpien tavaroiden poisviennistä ja näät hinnan läpinäkyvästi sisältäen mahdolliset jätteenkäsittelymaksut - lisäksi laskutamme vain sen verran, kun olemme kohteessa, eli jos hoidamme noudon nopeammin, niin säästät rahaa

 • Me teemme noudon nopeasti - tilaa vaikka seuraavaksi päiväksi*

 • Ei piilokustannuksia esimerkiksi arviokäynneistä tai etukäteistarjouksiin käytetystä ajasta

 • Sinun ei itse tarvitse hankkia apua ja vuokrata pakettiautoa lähteäksesi viemään tavaroita itse, joka vie merkittävästi aikaa ja vaivaa

 • Valitset itse, mitä tavaroita noudamme ja voit arvokkaammat tavarat myydä alta pois niistä tietäville ammattilaisille

 • Hoidamme kierrätyksen ja hyväkuntoisten tavaroiden jaottelun ja viemisen uudelleenkäyttöön puolestasi

 • Me otamme vastaan kaikenkuntoiset huonekalut, pois lukien erikoiskantovälineitä vaativat tavarat ja vaaralliset jätteet. Koko listan näet nettisivuiltamme.

*Toimimme joka arkipäivä vain pääkaupunkiseudulla. Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän alueella toimimme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.